Go to Top

Glasvezel kabel

Bent u opzoek naar een flexibel bedrijf, met werknemers die weten waar ze het over hebben? Dan zit u bij Storm Connect goed. Onze werknemers zijn op de hoogte van de nieuwste technieken materialen en ontwikkelingen op de markt. Wij leggen voor u een glasvezelkabel aan zonder dat u er omkijken naar heeft. Als er problemen zijn met uw huidige glasvezel netwerk zoekt Storm Connect samen met u naar een oplossing. Met passie voor het werk legt Storm Connect graag een een glasvezel kabel voor u aan.

Meer weten over de glasvezel kabel?

Glasvezel bestaat uit lange vezels van zeer helder glas waar licht doorheen wordt gestuurd. Zo kunnen signalen betrouwbaar getransporteerd worden over grote afstanden. Normaal is glas erg breekbaar, maar omdat het glas dat voor glasvezel gebruikt wordt gesmolten is en er dunnen draden van getrokken worden is het buigzaam en sterk. Vroeger werd er vaak koperdraad gebruikt voor het het afnemen van televisie, internet en telefonie. Nu wordt er in steeds meer delen van Nederland gebruikt gemaakt van glasvezel.

Voor het gebruik van glasvezel zijn er verschillende aanbieders waar je zelf voor kunt kiezen. Bij de kabel is dit niet het geval, hier is een vaste aanbieder voor een heel gebied. Toch is er niet veel verschil in de prijs. Of u nou gebruik maakt van glasvezel of van de kabel, de prijs is ongeveer gelijk. Wel is er de mogelijkheid om bij de kabel voor een goedkoper pakket te kiezen met minder snel internet.

Voordelen van een glasvezel kabel

  • Glasvezelkabels kunnen meer gegevens uitvoeren ten opzichte van metalen kabels.
  • Glasvezelkabels zijn lichter en dunner ten opzichte van metalen kabels.
  • Glasvezel heeft een hoge internetsnelheid.
  • Glasvezel heeft goede kwaliteit voor televisie.
  • Je kunt zelf een aanbieder kiezen, bij de kabel is er één vaste aanbieder.

Geef een antwoord