Go to Top

Straalverbindingen

Storm Connect is een flexibele onderneming met ruime ervaring op het gebied van straalverbindingen. Omdat we continu op de hoogte willen zijn en de beste technieken willen leveren zorgen we ervoor dat onze werknemers continu geschoold zijn en opnieuw op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen op de markt, nieuwe materialen etc.

Een verbinding moet betrouwbaar zijn, een straalverbinding, maar ook de verbinding met ons als Storm Connect. Kwaliteit, service en communicatie vinden we daarom erg belangrijk, u heeft de opdracht, wij leveren u de oplossing en vallen u er zo min mogelijk mee lastig.

Voordelen van straalverbindingen

  • Kostentechnisch interessant
  • Zeer korte implementatietijd
  • Hoge bandbreedtes
  • Verplaatsbaar bij verhuizing

Advies op maat

Wij helpen u graag verder, wilt u daarom meer informatie en een passend advies op maat? Dan staan we u graag te woord.

Neem contact op voor een glasvezelnetwerk

Algemene informatie over straalverbindingen

Straalverbindingen worden ook wel vaste verbindingen genoemd. Een straalverbinding is een communicatieve verbinding welke gebruik maakt van radiogolven. Deze verbinding word tussen een zendantenne en een ontvangstantenne opgezet. Dit zijn de twee vaste punten waar een straalverbinding altijd gebruik van maakt. De antennes zijn altijd gemonteerd op een gebouw of mast omdat ze hebben direct zicht nodig hebben voor de communicatie. Is dit niet het geval kan de verbinding last krijgen van demping.

Storm Connect verzorgt straalverbindingen

Storm Connect verzorgt straalverbindingen voor maximaal 1 kilometer, vanaf 16 MB tot 1 GB. Echter word de maximale afstand geschat op ongeveer 45 kilometer, dit is vanwege de kromming van de aarde. Deze straalverbindingen worden daarom veelal gebruikt voor het overbruggen van kleine afstanden. Het voordeel van de straalverbindingen is dat ze gemakkelijk aan te leggen zijn en eenvoudig te koppelen. Naast glasvezel verbinding, koperverbinding en satellietverbindingen kunnen straalverbindingen deel uitmaken van de infrastructuur.

Mobiele providers maken veel gebruik van vaste verbindingen, ze gebruiken straalverbindingen voor basisstations op het netwerk. Voor radio en TV worden deze verbindingen ook gebruikt, tijdelijk, maar ook voor permanente verbinding. Bij deze verbindingen wordt gebruik gemaakt van een groot aantal frequenties.

Meer informatie op Wikipedia over straalverbindingen